• Karacabey’in Meşhur Harası Dünya Gündeminde

06.12.2017

Karacabey’in Meşhur Harası Dünya Gündeminde

Anadolu Ajansı Bursa muhabirlerinden Sergen Sezgin’in, Karacabey TJK Pansiyon Harasında çektiği fotoğraflar, uluslararası düzeyde seçkin haber kuruluşlarından “The Guardian” ile “Time’’ dergilerinde, ayın fotoğrafları arasında yer alarak, sosyal medyada yayınlandı. Başkan Ali Özkan da AA muhabiri Sezgin ile makamında bir araya gelerek, kendisini başarılarından ötürü tebrik etti.

Karacabeylilerden Bakan Fakıbaba'ya Teşekkür Ziyareti

Karacabey Belediye Bakanı Ali Özkan ve AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol tarafından, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’ya teşekkür ziyareti gerçekleştirildi.

Özkan ve Erol; başta Susurluk Şeker Fabrikası’nın tekrar faaliyete geçirilmesi olmak üzere, yürürlüğe konulan tüm projeler için Karacabeyli çiftçiler adına Bakan Fakıbaba’ya minnettarlıklarını iletti.

Gerçekleştirilen ziyarette, şeker pancarından elde edilen küspenin hayvancılığa sunduğu katkı ile yem bitkilerine verilecek destek ve teşviklerin, hayvan yemi açığının kapatılmasına yönelik önemine de vurgu yapıldı.

Toplantıda, mısır şurubundan elde edilen ve NBŞ olarak adlandırılan nişasta bazlı şekerin, insan sağılığına olan olumsuz etkileri nedeniyle, bu yıl ilk kez bu alanda artırıma gidilmemesinin de son derece sevindirici olduğuna vurgu yapan Ali Özkan ve Murat Erol, NBŞ konusundaki duyarlılık kampanyalarına, bölge çiftçilerinin de her türlü desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Tarım AVM Karacabey’e Yakışacak

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Karacabey ve tüm Güney Marmara çiftçisinin, ülke tarımına her zaman öncülük görevini üstlendiğini dile getiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba da Karacabey’e Türkiye’nin ilk Tarım AVM kurulmasından duyacakları memnuniyete vurgu yaparak, projenin Karacabey’e her yönüyle değer katacağını sözlerine ekledi.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2017