• Karacabey’de İmar Barışı Masası kuruldu

06.07.2018

Karacabey’de İmar Barışı Masası kuruldu

Ülke genelinde çok sayıda kişiyi yakından ilgilendiren ‘İmar Barışı’ için Karacabey Belediyesi’nden vatandaşlara kolaylık sağlayacak önemli bir hamle geldi. Karacabey Belediyesi, vatandaşlara imar barışıyla ilgili danışmanlık ve teknik destek verilmek için belediye bünyesinde ‘İmar Barışı Masası’ kurdu.

Karacabey’de ortak park alanları yaygınlaşıyor

"Modern kent" hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Karacabey Belediyesi, ilçe merkezindeki önemli sorunlardan biri olan otopark sorununu çözüme kavuşturuyor.

Karacabey’in geleceğini inşa etmek adına yoğun şekilde çalışmalarını sürdüren Karacabey Belediyesi; ilçenin muhtelif yerlerine toplamda 2000 araçlık otopark alanı kazandırarak, otopark sorununu kökten çözmeyi ve mahallelerde ortak otopark alanlarını artırmayı hedefliyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kent merkezi ile ilçe genelindekiçeşitli yerlerde, açık ve otoparka dönüştürülebilecek arsaları vatandaşlardan satın aldıklarını belirterek, alınan bu arsaların kısa süre içinde otopark olarak vatandaşların hizmetine sunulacağını belirtti.

Karacabey nefes alacak

Halihazırda eski Vergi Dairesinin bulunduğu yere, 6 katlı otopark yapmak için ilk kazmayı kısa süre önce vurduklarını anımsatan Özkan; Taksi Toplanma Merkezi, Servet Somoncuoğlu Parkı, Nasrettin Mahallesi, Atatürk İlköğretim Okulu Yanı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Ömer Matlı Kapalı Pazar Yeri gibi ilçenin çeşitli bölgelerinde inşa edilecek otoparklarla birlikte, ilçe genelindeki otopark ihtiyacını tamamen ortadan kaldıracaklarını söyledi.

“Halka Hizmeti, Hakka Hizmet” olarak kabul ettiklerini kaydeden Başkan Ali Özkan, ‘çözüm odaklı’ belediyecilik anlayışını tüm hızıyla sürdüreceklerini ifade ederek, Karacabey’in geleceğini inşa etmek adına yoğun bir şekilde çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.