• Karacabey’de İmar Barışı Masası kuruldu

06.07.2018

Karacabey’de İmar Barışı Masası kuruldu

Ülke genelinde çok sayıda kişiyi yakından ilgilendiren ‘İmar Barışı’ için Karacabey Belediyesi’nden vatandaşlara kolaylık sağlayacak önemli bir hamle geldi. Karacabey Belediyesi, vatandaşlara imar barışıyla ilgili danışmanlık ve teknik destek verilmek için belediye bünyesinde ‘İmar Barışı Masası’ kurdu.

Karacabey’de Müteahhitlere Yeni Mevzuatlar ve SMS Sistemiyle İlgili Bilgilendirme Yapıldı

Karacabey Belediyesi Meclis salonunda önceki gün yapılan toplantıda, ilçede faaliyet gösteren müteahhit firma temsilcileri ile bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Gerçekleşen toplantıda, yeni mevzuatlar ilgili ön bilgilendirme yapılırken, aksaklıkların giderilmesi için yeni bir mesaj sistemine geçildiği de duyuruldu.

Toplantıya; Belediye Başkanı Ali Özkan, Başkan Yardımcısı Osman Çatak ve İmar ve Şehircilik Müdürü Fırat Yazıcı’nın yanı sıra, meclis üyeleri ile ilçede faaliyet gösteren müteahhitler ve temsilcileri katıldı.

Sorunlar Daha Kısa Sürede Çözüme Kavuşacak

Belediye Başkanı Ali Özkan, toplantıda yaptığı açıklamada, “Sizlerle buluşma nedenlerimizden birisi mevzuat. Bir diğeri, yeni SMS sistemi ile sizlerle daha pratik çalışacak olmamızın bilgisini aktarmak. Ayrıca yaşanan aksaklıklarla ilgili yaptığımız tespitleri de sizlerle paylaşmaktı. Örneğin belediyede yaşanan gecikmelerin %90’ının, firmaların eksik belge ile başvurmalarından kaynaklandığını görüyoruz. Bu durumda, personelimiz de o evraklarla ilgili işlemi başlatamıyor. Bizler artık, böyle bir durumda karşı taraf kaynaklı dahi olsa işlemin aksamaması için mesaj sistemine geçiyoruz. Artık kişiye özel eksiklikler tespit edilerek, mesajla bildirilecek’’ dedi.

Başkan Özkan, Müteahhitlerin Önerilerini Dinlendi

Toplantıda Ali Özkan ayrıca, müteahhitlerin sorunları ve önerilerini de talep ederek, bazı temsilcilerin talep ve şikâyetlerini dinledi.

Öte yandan, bazı firma temsilcileri ise çevre il ve ilçelerde, bu evrak ve prosedürlerin daha yorucu ve uzun olduğunun altını çizerek, “Aramızda farklı şehirlerde de inşaat işiyle uğraşanlar bilirler; gerçekten zorlandığımız belediyeler çok fazla. Ama bizler, Karacabey Belediyesi ile çalışmaktan çok memnunuz’’ şeklinde açıklamada bulundu.