• 50 yıllık sanayi esnafları plaketle ödüllendirildi

21.11.2017

50 yıllık sanayi esnafları plaketle ödüllendirildi

Karacabey sanayisinde bulunan ve çeşitli sektörlerde faaliyet göstererek mesleklerinde 50 yılı tamamlayan Mustafa Çarşanlı, Kayaali Karacalar, Beycan Özkömürcü, Mustafa Avlan, Osman Babacan, Kasım Bozdemir ve Mehmet Barakat’a Başkan Özkan tarafından plaket takdim edildi.

Karacabey’de Müteahhitlere Yeni Mevzuatlar ve SMS Sistemiyle İlgili Bilgilendirme Yapıldı

Karacabey Belediyesi Meclis salonunda önceki gün yapılan toplantıda, ilçede faaliyet gösteren müteahhit firma temsilcileri ile bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Gerçekleşen toplantıda, yeni mevzuatlar ilgili ön bilgilendirme yapılırken, aksaklıkların giderilmesi için yeni bir mesaj sistemine geçildiği de duyuruldu.

Toplantıya; Belediye Başkanı Ali Özkan, Başkan Yardımcısı Osman Çatak ve İmar ve Şehircilik Müdürü Fırat Yazıcı’nın yanı sıra, meclis üyeleri ile ilçede faaliyet gösteren müteahhitler ve temsilcileri katıldı.

Sorunlar Daha Kısa Sürede Çözüme Kavuşacak

Belediye Başkanı Ali Özkan, toplantıda yaptığı açıklamada, “Sizlerle buluşma nedenlerimizden birisi mevzuat. Bir diğeri, yeni SMS sistemi ile sizlerle daha pratik çalışacak olmamızın bilgisini aktarmak. Ayrıca yaşanan aksaklıklarla ilgili yaptığımız tespitleri de sizlerle paylaşmaktı. Örneğin belediyede yaşanan gecikmelerin %90’ının, firmaların eksik belge ile başvurmalarından kaynaklandığını görüyoruz. Bu durumda, personelimiz de o evraklarla ilgili işlemi başlatamıyor. Bizler artık, böyle bir durumda karşı taraf kaynaklı dahi olsa işlemin aksamaması için mesaj sistemine geçiyoruz. Artık kişiye özel eksiklikler tespit edilerek, mesajla bildirilecek’’ dedi.

Başkan Özkan, Müteahhitlerin Önerilerini Dinlendi

Toplantıda Ali Özkan ayrıca, müteahhitlerin sorunları ve önerilerini de talep ederek, bazı temsilcilerin talep ve şikâyetlerini dinledi.

Öte yandan, bazı firma temsilcileri ise çevre il ve ilçelerde, bu evrak ve prosedürlerin daha yorucu ve uzun olduğunun altını çizerek, “Aramızda farklı şehirlerde de inşaat işiyle uğraşanlar bilirler; gerçekten zorlandığımız belediyeler çok fazla. Ama bizler, Karacabey Belediyesi ile çalışmaktan çok memnunuz’’ şeklinde açıklamada bulundu.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2017