• Karacabey yatırımların gözdesi

13.11.2018

Karacabey yatırımların gözdesi

Eğitimden, spora, turizmden sanayiye kadar pek çok alanda yatırımların hızla sürdüğü Karacabey, yeni bir cazibe merkezine daha kavuşuyor…

Karacabey’de köy mevlitlerine belediye desteği

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Karacabey’de de geleneksel hale gelen ve bahar aylarına ayrı bir ulviyet katan ‘köy mevlitleri’, ilçede tüm coşkusu ile bu yıl da kutlanmaya devam ederken, etkinliklerde sunulan belediye hizmetleri de vatandaşlardan tam not aldı.

Belediye Başkanı Ali Özkan da yaklaşık 2 haftadan bu yana tüm Karacabeylilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen etkinliklerde, vatandaşlarla bir araya geldi.

Geleneksel köy mevlitlerinin, kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Başkan Ali Özkan, mevlitlerde çiftçinin bereketli bir yıl geçirmesi temennilerinin yanı sıra, edilen dualarla birlik ve dayanışma ruhunun da öne çıkarıldığını ifade etti.

Desteğimiz sürecek

Bu yıl gerçekleştirilen köy mevlitlerinin, önceki yıllara oranla çok daha geniş katılımlı olmasının etkinlikleri daha da anlamlı hale getirdiği vurgusunda bulunan Özkan, etkinliklere Karacabey Belediyesi olarak verilen çevre temizliği, ilaçlama ile alt yapının hazırlanması ve masa-sandalye temini gibi desteklerin, tüm sezon boyunca kararlılıkla sürdürüleceğini dile getirdi.

Özkan, bu anlamlı etkinliklerin peygamberimiz Hz. Muhammed'in örnek yaşantısını ve kişiliğini daha iyi tanıyıp, insanları kardeşliğe, hoşgörülü olmaya, iyilik ve dayanışma ruhuna yöneltmesi açısından, çok önemli kazanımlar ortaya çıkardığını da sözlerine ekledi.