• 50 yıllık sanayi esnafları plaketle ödüllendirildi

21.11.2017

50 yıllık sanayi esnafları plaketle ödüllendirildi

Karacabey sanayisinde bulunan ve çeşitli sektörlerde faaliyet göstererek mesleklerinde 50 yılı tamamlayan Mustafa Çarşanlı, Kayaali Karacalar, Beycan Özkömürcü, Mustafa Avlan, Osman Babacan, Kasım Bozdemir ve Mehmet Barakat’a Başkan Özkan tarafından plaket takdim edildi.

Karacabey’de Kitap, Kültür ve Yöresel Ürün Günleri Başladı

Karacabey Belediyesi tarafından, ilçenin sosyal, ekonomik ve kültürel yönden gelişimine katkı sağlayacak etkinlikler dizisi tüm hızıyla sürüyor.

Karacabey’de, 12 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek olan Kitap, Kültür ve Yöresel Ürün Günleri’nin açılışı, Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Açılışa; Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Jandarma Komutanı Binbaşı Erdal Özköroğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü ile oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımı oldu.

İki Farklı Konsept

Açılışta konuşan Başkan Özkan, “Bugün iki farklı konsepti bir arada yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu etkinliğimizi, katılacak yazarlar ile daha da anlamlı hale getireceğiz. Yakın zamanda başlattığımız kitap okuma etkinliği ile geleceğimizin teminatı çocuklarımıza örnek olmaya çalışırken, bu yavrularımızı şimdi de okuduğu kitapların yazarları ile buluşturacak olmanın sevincini yaşıyoruz. Bunun yanında, yöresel ürünler üzerine açtığımız bir diğer alanda ise geleneksel yöremizin ürünlerini bir kez daha halkla buluşturuyoruz. Katılım gösteren, emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Aileler Kitap Okuma Konusunda Üzerine Düşeni Yapmalı

Başkan Özkan’ın ardından söz alan Kaymakam Yolcu ise kitap okumanın önemine değinirken, ailelerin bu konuda üzerlerine düşeni yapması gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından ise açılış kurdelesini öğrencilerle birlikte kesen protokol, ardından kitap stantlarını gezdi.

Yöresel ürünler stantlarının gezildiği sırada üreticiler, misafirlere yaptıkları ürünleri tattırırken, vatandaşlar da bu bölüme yoğun ilgi gösterdi.

Kitap bölümü sırasında ise Başkan Ali Özkan, belediye standına geçerek, küçük çocuklar için bastırılan kitapları bizzat dağıttı ve miniklerden bu kitapları okuma sözü aldı.

Yazarlar Karacabey’de Okurlarıyla Buluşuyor

Öte yandan, 10 gün boyunca Atatürk Kent Meydanı’nda sürecek etkinlikte, 3 farklı yazar da okurlarıyla buluşacak.

4 Kasım’da Ahmet Haldun Terzioğlu, 5 Kasım’da Mürşit Canpolat, 11 Kasım’da ise Nermin Taylan, Karacabey’de okurları ile bir araya geliyor.

Yazarlar bir yandan kitaplarını okurlarına imzalayacaklar, bir yandan da onlarla sohbet edebilecekler.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2017