• 50 yıllık sanayi esnafları plaketle ödüllendirildi

21.11.2017

50 yıllık sanayi esnafları plaketle ödüllendirildi

Karacabey sanayisinde bulunan ve çeşitli sektörlerde faaliyet göstererek mesleklerinde 50 yılı tamamlayan Mustafa Çarşanlı, Kayaali Karacalar, Beycan Özkömürcü, Mustafa Avlan, Osman Babacan, Kasım Bozdemir ve Mehmet Barakat’a Başkan Özkan tarafından plaket takdim edildi.

Karacabey’de Alkollü Mekanların Dönüşüm Çalışmaları Masaya Yatırıldı

Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yozgat ve Osman Çatak’ın gerçekleştirdiği oturumda, ilçede faaliyet gösteren içkili mekân sahiplerine yönelik hazırlanan yeni proje, teknik detayları ile masaya yatırıldı.

Planlanan projenin, içkili mekânları temsilen seçilen kişilerin talepleri doğrultusunda şekillendirildiğini belirten Başkan Yardımcısı Yozgat, bu toplantı ile dış ve iç mekânda teknik detayların görsellerle anlatıldığını ve bu sayede, istenilen taleplere en uygun projeyi hayata geçirme amacında olduklarını belirtti.

Daha sonra, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelince hazırlanan projenin detayları da sinevizyonla katılımcılara aktarıldı. Yapılan istişarede ise binaların iç ve dış çizimlerine dair gelen talepler not edilerek, çalışmaların tekrar düzenlenmesi kararı alındı.

Mekân Sahiplerinin İsteklerini dikkate alıyoruz

Belediye Başkan Ali Özkan da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bizler bir taraftan vatandaşlarımızdan gelen bu yoğun talebe cevap vermek isterken, bir yandan da işletme sahiplerini mağdur etmemeye çalışıyoruz. Artık sona doğru yaklaşıyoruz. Teknik personelimiz tarafından çizilen proje ile mekân sahiplerinin isteklerine uygun bir alan oluşturma gayretindeyiz. Bu konuda işletme sahiplerinin de mağdur olmaması açısından, ortak akıl çerçevesinde buluşarak ilçe yararına olumlu bir adım atma çabasındayız. Gelen önerileri dikkate alarak, mevcut projede eklemelerimizle beraber bir kez daha toplanacağız. Projeye son halini de yine, mekân sahipleri ile beraber şekillendirdikten sonra, bu durumu her iki tarafı da memnun edecek şekilde çözüme kavuşturmuş olacağız’’ dedi.

Öte yandan, Karacabey Belediyesi tarafından hazırlanan projede, 24 dönümlük bir arazi üzerinde, her biri açık ve kapalı 482 m2’lik yapıdan oluşan, 19 adet işyeri yer alıyor.

Ayrıca mevcut alanda ortak kullanıma hizmet verecek bir taksi durağı, lokanta ve hazır yiyecek satan bölümlerin de olacağı kaydedildi.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2017