• Karacabey Belediyesi’nden ilçedeki camilere detaylı bakım

10.12.2018

Karacabey Belediyesi’nden ilçedeki camilere detaylı bakım

Karacabey Belediyesi ekipleri yılda iki defa olmak üzere, ilçedeki tüm camilerde en hijyenik ve teknolojik standartlarda detaylı bir temizleme işlemi gerçekleştiriyor.

Haydi Karacabey Çanakkale'ye

Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen ”Haydi Karacabey Çanakkale'ye” organizasyonu kapsamında ilk kafile Cumhuriyet Meydanı'ndan Çanakkale'ye uğurlandı.

Çanakkale ruhunun daha iyi anlatılabilmesi için bu gezilerin önemli olduğunu söyleyen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “ Haydi Karacabey Çanakkale'ye” sloganı ile başlattıkları kampanyayla Çanakkale Şehitliklerini tüm vatandaşlara gezdirmeyi planladıklarını söyledi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan,” İlk etapta beş bin kişilik yaptığımız ihale sonucunda, sabah kahvaltısı, öğle yemeği, otobüste ikramlar ve rehberlik hizmetlerinden oluşan organizasyona Karacabey Belediyesi olarak imza atıyoruz. 3 ay sürecek bu etkinlik kapsamında gitmek isteyen tüm vatandaşlarımızı Çanakkale Şehitliğine götürmeyi amaçlıyoruz. Milli şuura ve milli tarih anlayışına vurgu yapmak istiyoruz. Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyeti devletinin düşmanları, emperyalist ülkeler ülkemiz üzerine hain emellerini sürekli tezgahlamaya halen devam ediyor. Çanakkale destanı, şanlı Türk tarihinin önemli mücadelelerinden bir tanesi. Oraya giden bütün ecdadımız dönmemek üzere yola çıkmışlar. Bu dönemde bazı okullar hiç mezun verememiş. Çanakkale Savaşı'nda Türkiye'nin yetişmiş potansiyeli, nitelikli kadroları vatan savunmasında kendilerini feda etmekten kaçmamışlardır. İşte geleceğe daha sağlam adımlarla yürümek için mazimizi, geçmişimizi ve tarihimizi çok iyi bilmemiz gerekiyor. Bu tarih şuurunu diri tutabilmek, genç nesillere aktarabilmek ve önümüze çıkabilecek tehlikelere karşı bu tarih şuuru ile beraber dur diyebilmek için bu tür etkinliklerin yapılmasını önemsiyoruz” dedi.

Daha sonra ilçeden ilk kafile Çanakkale'ye doğru yola çıktı.