• Karacabey'de Alkollü Mekanlar İlçe Dışına Taşınıyor,

11.08.2018

Karacabey'de Alkollü Mekanlar İlçe Dışına Taşınıyor,

Karacabey ilçesinde şehir içinde faaliyet gösteren içkili mekanlar şehir dışına taşınacak. Bu amaçla başlatılan proje kapsamında, içkili mekanlar için belirlenen arazide inşaata başlandı.

Aydilge Longoz’da çöp topladı

Konser vermek için Karacabey'e gelen Aydilge, vatandaşlarla birlikte longoz ormanlarında çöp topladı.

Karacabey'de düzenlenen Ihlamur Festivali'ne konuk olan Aydilge, konser öncesi eşi Utku Barış Andaç, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve vatandaşlarla birlikte longoz ormanlarına giderek ormandaki çöpleri topladı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Dünyaca ünlü Karacabey Longoz Ormanları'ndayız. Burada yaklaşık 300 çeşit kuş türü ve endemik bitkilerimiz var. Burası geçmişten bize kalan çok önemli bir doğal miras. Bu güzelliklere vurgu yapmak için, çevre bilincine, doğa sevgisine ve çevrenin temiz kalmasına katkı sağlamak adına hep beraber duyarlılık örneği göstererek çevre temizliği yaptık. Temizlemekten daha çok kirletmemek önemli. Çevreye zarar vermeden bu güzelliklerden istifade etmemiz gerekir” ifadelerini kullandı.

Bu güzelliğe heba etmememiz gerekir diyen Aydilge,” Biz doğanın hakimi değil bir parçasıyız. Ona verdiğimiz her zarar kendimize verdiğimiz zarar anlamına geliyor. Endüstrileşen ve sanayileşen bir dünyadayız. Buna ayak uydurmamız gerekiyor. Fakat bu kadar güzellikleri de heba etmemiz gerekiyor. Doğaya sahip çıkmamız lazım” dedi.