Ambalajını ayır, atığını getir, hediyeni götür

Dünya Çevre Günü

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 12.07.2019 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren “Sıfır Atık Yönetmeliği” kapsamında ambalaj atıkları, tekstil atıkları, bitkisel atık yağlar, atık pil, atık ilaçlar, elektrikli ve elektronik atıklar, aydınlatma ekipmanları ayrı olarak toplanmaktadır.

Dünya Çevre Günü, 1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan karar ile 5 Haziran çevrenin korunması konusunda dünya çapında farkındalık yaratılması ve eylemde bulunulması amacıyla “Dünya Çevre Günü” olarak kabul edilmiştir.

Bu kapsamda 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde “Ambalaj Atıkları Çöp Değildir.” sloganı ile düzenlediğimiz etkinliğimize 8 kg atık getirerek katkıda bulunan tüm duyarlı çevre dostlarımız için günün anısına değerli bir hediye sunmak bizi mutlu edecektir.