• Karacabey’in Meşhur Harası Dünya Gündeminde

06.12.2017

Karacabey’in Meşhur Harası Dünya Gündeminde

Anadolu Ajansı Bursa muhabirlerinden Sergen Sezgin’in, Karacabey TJK Pansiyon Harasında çektiği fotoğraflar, uluslararası düzeyde seçkin haber kuruluşlarından “The Guardian” ile “Time’’ dergilerinde, ayın fotoğrafları arasında yer alarak, sosyal medyada yayınlandı. Başkan Ali Özkan da AA muhabiri Sezgin ile makamında bir araya gelerek, kendisini başarılarından ötürü tebrik etti.

Ali Özkan Karacabey’de 7’den 70’e tüm vatandaşlarla iletişimi güçlü tutuyor

Ali Özkan, her hafta öğrencilerle salı günü makam odasında bir araya gelerek, onlarla birlikte kitap okuma etkinliklerini aralıksız sürdürüyor.

Gerçekleşen görüşmede ilk olarak, öğrencilerin belediye ve Karacabey hakkındaki görüş, öneri ve şikâyetlerini dinleyen Özkan, ardından da topluma örnek olması açısından, çocuklarla birlikte aynı masada kitap okuyor.

Kitap okuma etkinliği sonrasında, çocuklarla birlikte kahvaltı yapmayı da ihmal etmeyen Özkan, bu sayede hem öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını keyifle edinmelerine katkı sağlıyor, hem de öğrencilerle birlikte topluma, ‘kitap okuyun’ mesajını vermeye devam ediyor.

Halil İbrahim Sofrası Tam Gaz

Ali Özkan ayrıca, görev geldiği günden bu yana sürdürdüğü ‘Halil İbrahim Sofrası’ isimli vatandaş buluşmalarında da hız kesmiyor.

Şehir merkezi ve kırsal mahallelerde, her hafta farklı bir mahalleye giden Özkan, önce sabah namazını vatandaşlarla birlikte kılıyor; ardından da mahalle sakinleri ile birlikte kahvaltı sofrasına oturuyor.

Gerçekleşen buluşmada, vatandaşların mahalleleriyle ilgili sorunlarını ve önerilerini dinleyen Özkan, bu buluşmalara mutlaka başkan yardımcılarını ve daire müdürlerini de götürüyor. Böylece şikâyet ve öneri noktasında, direkt ilgili birim ile halkı muhatap ediyor.
Özkan’ın bu haftaki durağı, Kurşunlu Mahallesi oldu. Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Metin Civelek ve mahalle sakinlerinin eşlik ettiği ziyarette Özkan, buluşma sonrası mahalle sakinleri ile birlikte kahvaltı yaptı.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2017