• Karacabey Belediyesi’nde ‘Ortak Akıl ve İstişare Toplantıları’ Sürüyor

21.09.2017

Karacabey Belediyesi’nde ‘Ortak Akıl ve İstişare Toplantıları’ Sürüyor

Karacabey Belediyesi tarafından, ‘Modern Belediyecilik’ anlayışı çerçevesinde her hafta periyodik şekilde düzenlenen, ‘Ortak Akıl ve İstişare Toplantıları’ hız kesmeden devam ederken; Başkan Ali Özkan, bu toplantıların mevcut başarıların da ana kaynağı olduğunu söyledi.

Ali Özkan, Dolunun Vurduğu Ovada İncelemelerde Bulundu

Ali Özkan, Dolunun Vurduğu Ovada  İncelemelerde Bulundu

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, geçtiğimiz günlerde dolu afetinin yaşandığı arazilerde incelemelerde bulundu.

Yapılan ziyarete, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yanı sıra; Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Murat Avinç, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ve Bakırköy Mahallesi Muhtarı Kazım Önen de katıldı.

Karacabey'e bağlı Bakırköy Mahallesi'nde zarar gören tarlalarda, büyük hasarın oluştuğunu ifade eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, "Dolu nedeniyle çiftçilerimiz, üreticilerimiz büyük bir afatla karşı karşıya kaldı. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Gün geçtikçe, sıcaklık ortaya çıktıkça, hasarın dozajı daha da artmakta. Kavun, karpuz ve domates gibi ürünlerin çoğu tarlada kalacak. Yapılan masraflar boşa gitmiş olacak. Zaten borç içerisinde, sıkıntılı bir şekilde tarım faaliyetlerini sürdürmeye çalışan çiftçimiz, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da mağdur durumda" dedi.

Üreticilerimize Geçmiş Olsun

Durumu tespit etmek için yetkililerin dolunun vurduğu tarlaları ziyaret ettiğini söyleyen Özkan, "İnşallah, söz konusu afet durumu olan bu ilçeler, köyler ve mahalleler afet statüsüne alınacak. Buna göre değerlendirmeler yapılacak. TARSİM ile ilgili, ÇKS ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Başbakan Yardımcımız konuyu Bakanlar Kurulu’na taşıyacağını söyledi. Bunu Başbakanımızla, Cumhurbaşkanımızla ve hükümet yetkilileriyle paylaşacağını ifade etti. Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da üreticilik yapan ve bu afetten mağdur olan insanlar olumlu haberleri bekliyorlar. Üreticilerimize geçmiş olsun. Allah yardımcıları olsun. Allah kolaylık versin" ifadelerini kullandı.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2017