• Karacabeyliler Kaldırım İşgali İstemiyor

25.09.2017

Karacabeyliler Kaldırım İşgali İstemiyor

Karacabey Kent Konseyi tarafından düzenlenen, kaldırım işgallerinin masaya yatırıldığı ve siyasi partilerin ilçe başkanları ile kadın kollarının da katıldığı panelden, ‘Kaldırım İşgallerine Son’ kararı çıktı. Panele tekerlekli sandalyesi ile katılan engelli bir vatandaşın, ‘Kaldırımlar bizimdir, ben kaldırımda yürümek istiyorum” şeklindeki sitem içeren sözleri, katılımcılardan yoğun alkış ile destek bulurken, panelde zabıta kontrollerinin sıklaştırılması ve duyarsızlık gösteren kişilere de gerekli cezaların kararlılıkla uygulanması istendi.

Karacabey'in Eski Yerleşim Alanları

Karacabey'in Eski Yerleşim Alanları İskeleden başlayan ve İstanbul’a kadar uzanan su yolunun ilk durağı Karacabey merkeziydi. Bugün bile Akhanlar diye anılan ilçemizin kuzeyindeki yörede büyük hanların bulunduğu anlaşılmaktadır. Karacabey’in buralarda kurulmasının nedeni ve önemi, böyle bir yol üzerinde bulunmasından kaynaklanmaktadır.

Kent içindeki mahallelerin en eskisi Mamuriyet, Selimiye, Hamidiye, Garipçe ve Hüdavendihar mahalleleridir. Hicri 1293 tarihinde Balkanlardan gelen göçmenler buralara yerleşmiştir. En eski tarihi eser Kümbetle Camii’dir.Şehir etrafındaki kalenin bu günkü askerlik şubesinin bulunduğu yerde olduğu anlaşılmaktadır.

Osmanlılar döneminde yapılan en önemli eserler: İmaret Camii, Ulu Camii ve Issız Han’dır. Ulu Camii’nin etrafında eskiden bir mezarlık vardı. En saygın kişilerin burada gömülü olduğu bilinmektedir. Mihaliç Voyvodalarından İbrahim Ağa, Hacı Mustafa Ağa, Haseki Ahmet bu mezarlıktadır. Bu mezarlık bugün kalkmıştır.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2017